Kongehuset deler videoer af familiens sommerminder

På Instagram har det danske kongehus delt de første levende billeder af kongefamilien. Der er også delt klip af dronning Margrethe som spæd.

Kongefamiliens sommerresidens er Gråsten Slot. Keld Navntoft/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I anledning af sommeren har det danske kongehus delt en række videoklip på det sociale medie Instagram.

Blandt andet har det danske kongehus delt de første levende billeder af den danske kongefamilie, som stammer fra slutningen af 1800-tallet.

- Her var det en tilbagevendende tradition, at kong Christian IX og dronning Louise samlede børn, svigerbørn og børnebørn på Fredensborg Slot til de såkaldte "Fredensborgdage", skriver kongehuset om videosekvensen, hvor familien cykler rundt på Fredensborg Slot.

Kongehuset har også delt et klip fra prins Henriks smalfilmsoptagelser af dronning Margrethe med en lille kronprins Frederik i hånden fra en sommer på Gråsten Slot, hvor dronning Margrethes mor, dronning Ingrid, årligt samlede børn, svigerbørn og børnebørn.

Kongehuset har ligeledes delt en video fra sommeren 1940, hvor dronning Margrethes farfar, kong Christian X, rider gennem Københavns gader på hesten Rolf.

Efterfølgende ses kongen med familien på Amalienborg, hvor dronning Margrethe, der på daværende tidspunkt var nogle måneder gammel og bar titlen som prinsesse, vises frem.

Se videoerne her:

De første levende billeder af den danske kongefamilie: https://www.instagram.com/p/BlCy2qkg3SE/?hl=da&taken-by=detdanskekon...

Sommer på Gråsten: https://www.instagram.com/p/BlAVNWrAPeQ/?hl=da&taken-by=detdanskekon...

Kong Christian X rider gennem København: https://www.instagram.com/p/BlFYRxInvRU/?hl=da&taken-by=detdanskekon...

/ritzau/