Konge benåder sexdømt dansker efter seks års fængsel

Svend Erick Jonasson blev i 2010 dømt for rufferi og seksuel udnyttelse af mindreårige. Nu bliver han løsladt på en royal benådning.

Svend Erick Jonasson blev i 2010 dømt for rufferi og sexovergreb. Nu bliver han benådet af kongen. Foto: Ritzau tv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske mand Svend Erick Jonasson bliver nu benådet af kongen i Cambodia efter seks års fængsel. Det skriver Cambodiadaily.

Svend Erick Jonasson ejede et gæstehus, da han i 2010 blev dømt for at tvinge hans mandlige stab til at have sex med kunder. Han blev oprindeligt dømt til otte år i fængsel, men bliver altså nu løsladt to år før tid, ifølge en anti-pædofili gruppe i Cambodia, der gennemførte den indledningsvise efterforskning.

Da han blev dømt i 2010 sagde han, at der var tale om et »setup«, og at han »ikke ville slippe levende ud«, hvis han blev dømt til de 15 år, han risikerede. Nu benåder kongen ham altså.

Svend Erick Jonasson har indrømmet, at han har haft sex med tre mandlige stabsmedlemmer på 15, 18 og 21 år. Men han nægter sig skyldig i at have tvunget mændene til at have sex med gæster.

»Ofrene havde sex med Hr. Jonassons gæster. De tog mellem 15 og 20 dollars (mellem ca 105 og 140 kroner), men den mistænkte (Svend Erick Jonasson, red.) tog 5 dollars (ca. 35 kroner) til sig selv,« sagde Oum Amara, en lokal politichef, i forbindelse med hans anholdelse i 2010.

Samleng Seila, præsident for en NGO for børns beskyttelse (Action Pour Les Enfants), sagde tirsdag, at appelretten havde reduceret Svend Erick Jonassons dom to gange før selve benådningen.

»Vi er skuffede over, at hans dom blev reduceret, og over rettens beslutning om ikke at beordre ham deporteret til Danmark efter afsoningen,« siger hun til Cambodiadaily.