Kommunernes udgifter til skoleelever falder

En kortlægning, som det nationale forskningsinstitut, KORA, har foretaget for Økonomi- og Indenrigsministeriet viser, at kommunernes udgifter til skoleelever er faldet med syv procent fra 2010 til 2013.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kommunernes udgifter til skoleelever er faldet med syv procent fra 2010 til 2013. Det viser en kortlægning, som det nationale forskningsinstitut, KORA, har foretaget for Økonomi- og Indenrigsministeriet, skriver Jyllands-Posten.

Kortlægningen giver ikke noget svar på, hvorfor udgifterne er faldet, men forskere vil i den kommende tid undersøge betydningen af skolelukninger - og dermed større klasser - og af at flere specialelever er blevet inkluderet i almindelige klasser.

De mange skolelukninger kan være en forklaring på de færre udgifter, vurderer skoleledernes formand, Claus Hjortdal, der mener, at man er tæt på smertegrænsen, da skolens udfordringer er de samme.

Også forældrenes formand, Mette With Hagensen, er kritisk. Hun mener, at når en kommune sammenlægger to skoler, bør den samtidig investere i at få den sammenlagt skole til at fungere i stedet for at spare.

Ifølge KORA varierer prisen for en skoleelev fra 60.000 kroner om året i landets billigste kommune til godt 80.000 kroner i den dyreste.