Kommuner mangler katastrofeplaner

Alt for mange kommuner har ikke styr på deres katastrofeplaner. Beredskabsstyrelsen opfordrer kommunerne til at revurdere beredskabsplanerne.

Massive vandmasser eller dundrende eksplosioner.

Når katastrofen rammer en af de danske kommuner, er der stor forskel på, hvordan de er klar til at håndtere situationen. Ifølge Beredskabsstyrelsen burde kommunerne tage ved lære af de seneste danske kriser, som har varieret fra vandforurening i Køge, oversvømmelse i Greve og den store fyrværkeriulykke i Kolding. Senest har en rapport fra analyseinstituttet Casa kritiseret Køge Kommunes håndtering af forureningen af byens vandsystem tidligere på året. Rapporten opfordrer resten af landets kommuner til at se deres kriseberedskaber efter i sømmene. I Beredskabsstyrelsen er man enig.

- Der er meget stor forskel på, hvor langt kommunerne er kommet i arbejdet med den del af beredskabsplanlægningen, der rækker ud over brand og redning, så kommunerne på et mere overordnet niveau kan håndtere kriser og usædvanlige hændelser, siger Mads Ecklon, chefkonsulent i Beredskabsstyrelsen, til Ritzau.

/ritzau/