Kommune vil true kværulant til tavshed

Nordsjællandsk kommune har forgæves prøvet at få udstedt polititilhold mod borger, der har specialiseret sig i klagebreve og debatindlæg med kritik af kommunen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kritiske røster blandt borgerne er ikke velkomne i Halsnæs Kommune. Der er i hvert fald grænser for, hvor langt borgerne må gå med kritikken.

Kommunen har kontaktet Nordsjællands Politi for at få udstedt et polititilhold mod en folkepensionist for injurier og æreskrænkelse.

Frederiksborg Amts Avis skriver, at det sker i et forsøg på at forhindre den systemkritiske borger i at skrive klagebreve og sure debatindlæg.

Politiet har dog afvist at imødekomme anmodningen om politiindhold, fordi det skønner, at grundlaget for et sådant indgreb ikke holder. Det irriterer vicedirektør i Halsnæs Kommune Finn Gaarskjær.

Chokerende reaktion

- Skriverierne har nået et niveau, hvor andre borgeres mulighed for at komme i kontakt med os kommer i fare. Desuden er det urimeligt, at vi skal blive ved med at bruge kræfter og energi på at behandle brevene, siger han til avisen.

Sten Bønsing, lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, er chokeret over kommunens reaktion.

- Det her har jeg aldrig hørt om. Det lyder helt vildt, vurderer Sten Bønsing.

/ritzau/