Kommune vil plante en halv million nye træer

En spirende klimatrend er blevet til virkelighed i Albertslund Kommune, som har vedtaget at plante 500.000 nye træer i og omkring kommunen. Et bredt flertal står bag beslutningen, der har været undervejs siden sommeren sidste år, men for Dansk Folkeparti at se drejer beslutningen sig om at pleje sin dårlige klimasamvittighed.

Vestskoven i Albertslund. Kommunen har vedtaget, at der skal plantes en halv million træer i og omkring Albertslund Kommune. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Beck

En halv million nye træer skal plantes i Albertslund, har et flertal i kommunalbestyrelsen besluttet. Det skriver Albertslund Posten.

Bag forslaget står Enhedslisten, de Konservative, Socialdemokratiet og SF.

Beslutningen er truffet som en del af kommunens klimaindsats, og de 500.000 træer skal plantes i de kommende år i og omkring kommunen.

Ikke alle synes imidlertid, at ideen er lige god, skriver Albertslund Posten, der har interviewet Dansk Folkepartis Allan Høyer fra Miljø- og Byudvalget i kommunen.

»Det er et fint forslag, men lidt noget øregas. Det handler vel reelt om at klimakompensere for vores dårlige samvittighed. Det ville være bedre at støtte organisationer, som planter træer i de lande, der har meget CO2-udledning. Nok ikke lige Albertslund. Vi kunne jo starte med at bevare træerne på Radiogrunden. Vi undlader at stemme,« siger Allan Høyer til Albertslund Posten.

Det samme gør Venstre i kommunen, som savner økonomi bag forslaget:

»Hvis folk vil plante træer, så er det fint. Men jeg savner noget om finansiering og tidshorisont. Måske skulle vi overveje at plante træer i andre lande. Det er nok billigere, men giver selvfølgelig ikke træer her i byen. Det her er en nem måde at komme i gang, men træplantning er nok ikke hele svaret på klimaproblemet,« siger Venstres Sofie Amalie Blomsterberg til Albertslund Posten.

Forslaget om den halve million træer spirede tilbage i sommeren 2019, da kommunens miljøcenter, Agenda Center Albertslund, fremførte ideen.

Dengang sagde SFs Leif Pedersen fra kommunen til TV 2 Lorry:

»Vi har i forvejen Vestskoven, der dækker 60 procent af byen, men vi vil tage mere ansvar, og vi mener derfor godt, at vi kan finde 1,3 kvadratkilometer rundtom i kommunen, hvor man kan plante de her 520.000 træer. Det er en udfordring, men teknisk set er det muligt – vi skal bare finde ud af, hvordan vi gør det.«