Kommune: Vi har ikke fejlet i pædofilisag

Familieafdelingen i Esbjerg fungerede ikke helt godt, men personalet har ikke fejlet, siger udvalgsformand.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Formanden for børne- og familieudvalget i Esbjerg, Hans Erik Møller (S), mener ikke, at kommunen har fejlet i sagsbehandlingen efter indberetninger flere år tilbage om den familiefar på 40 år, der er tiltalt i den såkaldte Esbjerg-sag.

Her er i alt ti børn ifølge anklageskriftet blevet misbrugt seksuelt og truet med vold gennem mange år, senest i Esbjerg. Retssagen mod manden kører på anden uge ved retten i Esbjerg.

En lærer forklarede tirsdag som vidne i retten, at hun allerede i 2008 sendte en indberetning til kommunen om mulige krænkelser mod piger foretaget af den nu tiltalte mand.

- Vores folk ringer så til politiet, som fortæller, at der ikke er grundlag for en sigtelse. Derfor har vores rådgivere handlet i god tro ved på det tidspunkt ikke at foretage sig yderligere, siger Hans Erik Møller.

Han medgiver, at kommunens familieafdeling i 2009 og 2010 ikke fungerede optimalt og havde mange skift blandt rådgiverne. Det var en af konsekvenserne af kommunalreformen, mener Hans Erik Møller.

- Vi satte to nye team ind for at få det til at fungere bedre. Tidligere havde hver rådgiver 67 familiesager. I dag er det tal nede på 37, siger udvalgsformanden.

Straks efter Esbjerg-sagen blev kendt for få uger siden, besluttede kommunen og det lokale politi at danne et såkaldt samråd, som skal sørge for en bedre udveksling af oplysninger, når der kommer indberetninger og anmeldelser om eventuelt misbrug af børn.

Efter dannelsen af samrådet holdes det første ordinære møde i løbet af kort tid.

/ritzau/