Kommune undersøger S-borgmesters brug af tjenestebil

Ishøjs borgmester har angivelig brugt sin tjenestebil privat og skal nu undersøges af kommunen. Borgmester Ole Bjørstorp (S) hilser undersøgelsen velkommen.

Ishøj Kommune vil nu undersøge borgmester Ole Bjørstorps (S) bilkørsel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup/Arkiv

Ishøj Kommunes borgmesters brug af tjenestebil skal nu undersøges af kommunen.

Det har byrådet besluttet, efter at Ekstra Bladet har bragt flere historier om borgmester Ole Bjørstorp (S), som ifølge Ekstra Bladets oplysninger parkerer sin tjenestebil, en VW Golf, ved sit hjem eller i sin indkørsel.

Indenrigsministeriets regler dikterer, at kommunens køretøjer skal holde på arbejdspladsen og ikke må bruges privat.

Sagen om Ole Bjørstorp kommer cirka en måned efter, at Ekstra Bladet bragte historier om, at Rødovres nu fratrådte borgmester Erik Nielsen (S) har fået indrettet en parkeringsplads til bilen over for sit hjem.

Ishøj Kommune har 24. januar rettet henvendelse til Ankestyrelsen, som varetager tilsynet med kommunerne, for at få tilsynets vurdering af sagen.

Ishøj Kommune oplyser på sin hjemmeside, at man afventer svar fra styrelsen for at få at vide, om der er grundlag for at rejse en tilsynssag.

Udvalg kræver redegørelse

Økonomi- og planudvalget har på et møde 27. januar besluttet, at der skal forelægges en redegørelse for brug af tjenestebilen, og at alle kommunens biler skal markeres med kommunens logo. Og på sit møde 4. februar vedtog byrådet følgende udtalelse: »Ishøj Byråd har drøftet sagen, og finder den meget alvorlig og vil have sagen undersøgt til bunds.«

Derudover skal der udarbejdes retningslinjer for brug af alle kommunens køretøjer, skriver kommunen.

I sagen om Rødovres borgmester understregede Indenrigsministeriet over for Ekstra Bladet følgende:

»Det er ministeriets opfattelse, at kørsel til og fra egen bopæl, når det foregår i bil uden chauffør, normalt ikke vil kunne betegnes som tjenstlig kørsel.«

Til TV 2 Lorry fortæller Ole Bjørstorp, at han er glad for, at der nu bliver igangsat en undersøgelse.

»Jeg har selv bedt om det. Jeg gider ikke at høre på alt det dér. Alt kan dokumenteres, så der er ikke noget problem dér,« siger han.

Ved et byrådsmøde i starten af februar skulle Ole Bjørstorp svare på spørgsmål fra borgere i kommunen, og ifølge et notat fra kommunen fik Bjørstorp allerede i 2016 en løftet pegefinger for brugen af kommunekøretøjet. I notatet redegjorde juridisk chef Ulf Andersen for, at borgmesteren kun måtte benytte sin tjenestebil til tjenestemæssige opgaver for kommunen.