Kommune smider sultestrejkende iranere ud

De 11 sultestrejkende iranere skal forlade Demokratihuset på Vesterbro senest torsdag middag - ellers meldes de til politiet, lyder det fra Københavns Kommune.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag forlod 11 sultestrejkende iranere Stefanskirken på Nørrebro og rykkede ind i Demokratihuset på Vesterbro. Nu skal de afviste asylansøgere igen på jagt efter et nyt sted, der ønsker at give dem tag over hovedet. Københavns Kommune, der ejer Demokratihuset, vil nemlig ikke give dem husly. - Der er tale om, at de ulovligt er trængt ind i en kommunal ejendom og har besat den, siger pressechef Erik Bjørn Møller fra kommunens kultur- og fritidsforvaltning til jp.dk.

Iranerne skal senest torsdag klokken 12 forlade lokalerne, ellers meldes de til politiet.

Gruppens talsmand, Said Parvin, siger til politiken.dk, at iranerne forlader Demokratihuset frivilligt. Men han understreger samtidig sin store skuffelse over kommunen.

- Jeg er selv københavner, og jeg skammer mig. Kommunen kunne som minimum have givet os tre-fire dage, inden den smed os på gaden. Vi har kun fået 24 timer, siger han til politiken.dk.

Said Parvin oplyser, at iranerne på nuværende tidspunkt ikke kender næste stop.

- Vi har ikke andre planer nu. Det eneste, vi håber på, er, at når en dør lukkes, så åbnes en ny, siger han til politiken.dk.

Pressechef Erik Bjørn Møller afviser, at der ligger noget politisk i kommunens beslutning om at smide iranerne på gaden.

- Vi tager på ingen måde stilling til deres sag, men vi er nødt til at forholde os til det faktum, at der er nogen, der bryder loven. Sådan her ville vi gøre i alle andre sager også, siger han til jp.dk.

Iranerne sultestrejker, fordi de har fået afslag på asyl i Danmark. De frygter, at de bliver idømt dødsstraf, hvis de bliver sendt hjem til Iran.