Kommune sendte alkoholiker i praktik på værtshus

Det giver ingen mening at sende borgere ud i praktik, som de bliver syge af, erkender Odense Kommune.

Jan Evers gav udtryk over for sin sagsbehandler om, at han ikke ønskede at skulle i praktik et sted, hvor der serveres alkohol, fortæller han til TV2 Fyn. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jan Evers, der har et mangeårigt alkoholmisbrug, blev af jobcentret i Odense Kommune sendt i et 13 uger langt udviklingsforløb på et værtshus, hvor han skulle servere øl.

Det skriver TV2 Fyn.

»Det er grotesk. Først skal jeg være alkoholfri, og så sender de mig i praktik på et værtshus,« siger Jan Evers til tv-kanalen.

Odense Kommune vil ikke udtale sig om Jan Evers' tilfælde.

»Jeg vil ikke kommentere den konkrete sag, men kun sige, at praktikken er sket i samarbejde med borgeren, da Odense Kommune ikke sender folk ud i tvungen praktik,« siger, Søren Thorsager, der er rehabiliteringschef i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune, til TV2 Fyn.

Jan Evers gav udtryk over for sin sagsbehandler om, at han ikke ønskede at skulle i praktik et sted, hvor der serveres alkohol, fortæller han til TV2 Fyn.

Han har flere skader som følge af sit langvarige alkoholmisbrug, blandt andet skrumpelever, nervebetændelse og skrumpning af store- og lillehjernen.

Rehabiliteringschef Søren Thorsager er overordnet set enig i, at det ikke er meningen, at borgere skal i et udviklingsforløb et sted, hvor de risikerer at blive syge.

»Det giver ingen mening at sende borgere ud i praktik, som de bliver syge af. Det gælder i denne sag og alle andre sager.«

»Vores opgave er at finde ud af, hvad man kan bidrage med på arbejdsmarkedet og få det prøvet af« siger Søren Thorsager til TV2 Fyn.

Jan Evers har tidligere drukket omkring 30 øl om dagen. Han har været tørlagt tidligere, men er begyndt at drikke igen. I dag drikker han omkring seks øl om dagen.