Kommune om glemt barn: Det må ikke ske

En far fandt mandag sin et-årige datter glemt og grædende i sandkassen bag den lukkede vuggestue.

Sara har fået tilbudt plads i en ny vuggestue, forældrene har fået psykologhjælp, alle forældre er blevet kontaktet af kommunen, og ledelsen i Saras tidligere vuggestue er ved at udarbejde en redegørelse over hændelsesforløbet.

Det er situationen dagen efter, at en far mandag eftermiddag blev mødt af en låst dør, da han kom for at hente sin et-årige datter Sara i vuggestuen Kirstinevang i Ballerup. 

Faderen kunne fornemme, at der var noget helt galt og fandt sin datter opløst af gråd i sandkassen på vuggestuens legeplads. Men personale var der intet af, og der var lukket og slukket i vuggestuen, skriver BT.

Faderen, Rudi Mundeling var sent på den, og klokken var et par minutter i fem, da han nåede frem til vuggestuen, som lukker klokken 16.45 om mandagen.

Det værste mareridt

- Det er simpelt hen en forælders værste mareridt, at ens barn bliver glemt, siger han til BT.

I Ballerup Kommune kalder direktør for Børn og Unge, Dorrit Christensen, sagen om den glemte Sara for en hændelse, som ikke må finde sted.

- Vi tager det meget alvorligt. Vi har selvfølgelig haft kontakt til ledelsen på institutionen, vi har haft kontakt til alle forældrene til børn i vuggestuen, så de ikke skulle høre om hændelsen fra andre, og vi er på vej med en redegørelse, som alle forældre får, når de henter deres børn. Saras forældre har også fået tilbudt psykologbistand og vejledning i, hvordan de skal reagere over for deres barn, hvis hun føler sig utryg. Så vi har sat ind med alt, hvad vi kan, selv om vi ikke gøre sådan en skade god igen, siger Dorrit Christensen og tilføjer, at Saras forældre selvfølgelig har fået tilbudt en plads i en anden vuggestue i området.

Reglerne er gode nok

Direktøren for Børn og Unge har endnu ikke modtaget redegørelsen fra personalet og kan derfor ikke sige, hvor svigtet ligger.

- Men vi har nogle meget enkle og præcise regler om, at man aldrig lukker en institution, før alle børn er hentet. Alle børn bliver skrevet op, når de kommer om morgenen og tjekket ud, når de bliver hentet, så der er ikke brug for nye regler, siger Dorrit Christensen.