Kommune lagde borgeres CPR-numre på nettet

På grund af en sikkerhedsfejl lå 33 borgeres CPR-numre i en periode frit tilgængeligt for alle på Rudersdal Kommunes hjemmeside.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først da en borger gjorde opmærksom på fejlen, fjernede Rudersdal Kommune 33 CPR-numre, der lå frit tilgængeligt for alle på kommunens hjemmeside på grund af en sikkerhedsbrist i kommunens elektroniske arkiv. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Vi beklager denne hændelse dybt,« oplyser områdechef for Borgerservice og Digitalisering Jette Bondo ifølge avisen.

Kommunen ved endnu ikke, hvornår det elektroniske arkiv genåbner, og først i starten af september vil man kunne sige noget om fejlen, oplyses det på kommunens hjemmeside.

Rudersdal Kommune giver via det elektroniske system NemIndsigt adgang til alle offentlige ejendomssager og emnesager fra januar 2007 og frem til i dag. Her fandt en borger ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten to dokumenter med CPR-numre, som lå frit tilgængelige for alle. Mens det ene dokument rummede navn, adresse og CPR-numre på forældre og et barn, kunne fulde navne og CPR-numre på 32 børn findes i det andet dokument.

Dokumenterne er nu gjort utilgængelige, og berørte borgere får direkte besked om »denne utilsigtede offentliggørelse«, skriver kommunen på rudersdal.dk.

»Der er tale om menneskelige fejl, som vi gør alt for at undgå. Vi har systemer, der kontrollerer alle dokumenter for en lang række bestemte ord og tal, som kan betyde, at dokumentet indeholder personfølsomme oplysninger. Men af forskellige grunde er netop disse to dokumenter sluppet igennem kontrollen. Vi har straks lukket NemIndsigt og går alle vores NemIndsigt-procedurer igennem,« siger områdechef Jette Bondo.