Kommune holdes ansvarlig for skraldebilsdrab

Statsadvokaten vil gøre Københavns Kommune ansvarlig for ulykken med en elektriske skraldebil, der i 2012 løb løbsk og dræbte en amerikansk turist på Strøget.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsadvokaten vil have Københavns Kommune idømt en bøde på mindst 100.000 kroner for sin rolle i sagen om en løbsk kommunal skraldebil, der i sommeren 2012 påkørte og dræbte en 63-årig amerikansk krydstogtsturist på Strøget i København. Det skriver tv2.dk.

»Vi finder simpelthen, at byrettens frifindelse af Københavns Kommune var forkert med hensyn til anklagen om uagtsomt manddrab,« siger anklager ved Statsadvokaturen Kristian Braad til TV 2, og derfor har man nu anket afgørelsen til Østre Landsret.

Den kommunalt ansatte fører af skraldebilen har selv anket byrettens dom på 20 dagbøder á 250 kroner for uagtsomt manddrab. Hans forsvarer, Finn Schwartz, siger ifølge tv2.dk, at det strider mod retspraksis at dømme manden uden sikre tekniske beviser. Forsvareren finder det heller ikke bevist, at den tiltalte skraldemand undlod at trække håndbremsen, inden bilen påkørte den 63-årige turist.

Under politiefterforskningen besluttede Københavns Kommune sig for at skille sig af med alle lignende skraldebiler, og dermed forsvandt muligheden for yderligere tekniske undersøgelser. Også den logbog, hvor eventuelle fejl på bilerne ville kunne læses, er forsvundet.

Der ventes afgørelse i ankesagen ved Østre Landsret senere mandag.