Kommune-direktør anklages for chikane af medarbejdere

Direktør i Københavns Kommune har fået en række alvorlige anklager på nakken.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun har talt groft ned til sine ansatte. Udstillet dem foran deres kolleger. Frataget dem arbejdsopgaver og udelukket dem fra centrale møder, hvis hun ikke kunne lide dem.

Sådan lyder de barske anklager fra fire fagforeninger, der har dannet fælles front i en klage over direktøren for sundheds- og omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune, Lene Sillasen. Det skriver Politiken.

Det psykiske arbejdsmiljø er så dårligt, at det har fået Djøf, HK, Ingeniørforeningen IDA og Dansk Magisterforening til at klage skriftligt til sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF), skriver Politiken.

- Det er ikke i orden at tale ned til sine ansatte og udelukke dem fra møde og arbejdsopgaver, fordi man ikke kan lide dem. Det er alvorligt, og derfor har vi henvendt os til borgmesteren sammen med de øvrige foreninger, siger faglig konsulent i HK Hovedstaden, Søren Rex til Politiken.

I onsdags mødtes repræsentanter for de fire fagforeninger med Ninna Thomsen for at diskutere arbejdsmiljøet i hendes forvaltning. Mødet kom i forlængelse af tidligere møder mellem parterne, og Ninna Thomsen vil i dag invitere medarbejderne i forvaltningen til et orienteringsmøde, mens en ekstern undersøgelse i den kommende tid skal kortlægge problemernes omfang.

Ifølge Politikens oplysninger omhandler klagen primært arbejdsforholdene for de ansatte i forvaltningens direktionssekretariat.

Lene Sillasen er chef for mere end 10.000 ansatte i forvaltningen, der sidste år blev udpeget som en af Danmarks bedste offentlige arbejdspladser af analysevirksomheden Great Place to Work. Direktøren kan ikke genkende billedet af et dårligt arbejdsmiljø, men i en mail til Politiken skriver hun:

- Det er beklageligt, når min ledelsesstil opleves som særligt udfordrende, sådan virker min kontante jyske stil indimellem, og det er jeg meget opmærksom på. Det er sådan set det modsatte, der er intentionen.

Fagforeningernes klage over Ninna Thomsens øverste embedsmand er opsigtsvækkende, mener professor i offentlig ledelse ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh:

- Jeg kender ikke til fortilfælde, hvor man så enigt går ud med en klage over en offentlig chef.Borgmester Ninna Thomsen, er "ærgerlig" over sagen:- Arbejdsmiljøet skal selvfølgelig være i orden, og det er en alvorlig sag, når fire fagforbund går direkte til mig. Det er et utraditionelt skridt, og henvendelsen er så konkret og så omfangsrig, at jeg tager den meget alvorligt. Det gør jeg noget ved med det samme, siger hun.