Komiker skulle stå for ny radios satireprogram: Nu er han ude

Komikeren Sebastian Dorset oplyser på Facebook, at hans rolle i den nye radiokanal Louds satireprogram er gået i vasken. Enderne kunne ikke mødes mellem Dorset og kanalen, men hvad satireprogrammet nu kommer til at byde på, står endnu ikke klart.

Sebastian Dorset skal alligevel ikke stå i spidsen for radiokanalen Louds satireprogram. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da den nye radiokanal Loud til manges overraskelse vandt udbuddet om sendetilladelsen på en nyoprettet DAB-kanal, gik det hurtigt med at få stykket programmer og personligheder sammen til æteren.

Kanalen, der går i luften 1. april og skal henvende sig til unge, havde planer om et satireprogram, der skulle sendes alle hverdage. De planer er ikke droppet, men det er til gengæld personligheden, der skulle stå i spidsen for satiren.

Der er tale om komikeren Sebastian Dorset, som blev ringet op kort tid, før Loud skulle aflevere sit ansøgningsmateriale til Radio- og TV-nævnet, og som sagde ja til at føre satiren ud i æteren.

»Jeg har ikke længere noget at gøre med satiren på den kommende Radio Loud. Oprindeligt sagde jeg ja til en rolle som en form for bagmand/støttepædagog, der kunne hjælpe, inspirere og sparre med de unge talenter, der skulle lave radioens fem ugentlige timer med satire,« skriver Sebastian Dorset på Facebook, og fortsætter:

»Nu har Radio Loud valgt en anden vej, og det skal være dem vel undt. Jeg ville bare ende som en mellemleder/konsulent-type i den konstruktion, og det er jeg virkelig, virkelig dårlig til, og jeg synes i øvrigt ikke, det er en jobfunktion, der er decideret mangel på.«

Loud vandt udbuddet om kanalen foran Radio24syv, som mange havde spået til at være en sikker arvtager, efter at de ikke kunne fortsætte på FM4-båndet, som den nuværende kanal Radio 4 nu sender på.

I Radio- og TV-nævnets afgørelse var det i høj grad økonomien, som fældede Radio24syv.

Loud fik i nævnets afgørelse lige så mange point for deres satireplan, som Radio24syv, som i flere år har sendt det populære program »Den Korte Radioavis«, fik for deres.

Sidst i oktober var Sebastian Dorsets rolle på den nye kanal i sit spæde stadie. Hvordan opgaven skulle løses, stod ikke klart, men dengang sagde han til Berlingske:

»Men hvis jeg kan lave det på telefon fra et sted ude i landet, kan vi da sikkert godt finde ud af det.«

Hvor lang tid har I brugt på at udvikle satiredelen?

»Meget kort tid for mit vedkommende, eftersom de ringede til mig to døgn, før materialet skulle afleveres,« sagde han:

»Men jeg synes da, det lyder spændende. Jeg ser især min rolle som den, der skal finde og udvikle nyt talent. Det er blandt andet sådan noget, jeg har lavet på DR. Hvis vi da ellers kan blive enige, for jeg sidder jo ikke ligefrem med kontrakt og visitkort.«

Hvad Louds satireprogram nu skal byde på, står endnu ikke klart.