Kom til provinsen, Michelin

Danske provinsrestauranter skal også med i Le Guide Michelin. Det prøver fødevareminister Henrik Høegh at gøre noget ved - med hjælp fra Prins Henrik.

Noma har allerede to af slagsen. Men fødevareminister Henrik Høegh forsøger nu at få Michelin-guiden til at optage danske provinsrestauranter. Fold sammen
Læs mere

Med blandt andre Prins Henrik som medunderskriver forsøger fødevareminister Henrik Høegh (V) nu at lokke den kræsne, franske vejviser for gourmander, Le Guide Michelin, til at prøvesmage danske provinsrestauranter i håb om at få strøet flere stjerner ud over landet.

Le Guide Michelin har i første omgang afvist at tage restauranter uden for København med i betragtning til hovedguiden, Main Cities. Franskmændene kan kun overkomme de største byer i Europa, lød svaret.

Nu opfordrer fødevareministeren dem så til at lave en særlig guide for de nordiske lande, ligesom Michelin har for Belgien/Holland og for Storbritannien/Irland. Alternativt kan Michelin tage Aarhus med i hovedguiden, skriver fødevareministeren. Han inviterer også franskmændene på besøg i den jyske hovedstad.

- Den nordiske region fremstår stadig tydeligere og stærkere på det gastronomiske verdenskort, skriver Henrik Høegh og henviser til, at tre nordiske kokke i sidste måned stod på podiet ved det gastronomiske verdensmesterskab, Bocuse d'Or i Lyon, som Danmark vandt.

Foruden Prins Henrik har fødevareministeren følgende medunderskrivere på brevet: Økonomi- og Erhvervsministeriet, Visit Denmark, Team Gastronomi, Bocuse i DK, Horesta, Køkkenchefernes Forening, Danske Regioner, Danske Madanmeldere og Kokkeskolerne.

/ritzau/