Kom du ind på drømmestudiet? Få overblikket over optagelsen her

Berlingske har lavet en database, hvor du kan se fordelingen af studiepladser på alle de videregående uddannelser. Med få klik kan du finde ledige pladser og adgangskvotienterne.

Hver fjerde der har søgt optagelse på en videregående uddannelse har fået afslag. Men der er masser af ledige pladser andre steder, selvom du ikke lige skal træde ind ad døren på dit drømmestudie. Her arkivfoto fra immatrikulation på Københavns Universitet i 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe

I dag afgøres skæbnen for 93.924 mennesker, der har søgt ind på deres drømmestudium. Eller så hårdt kan man måske føle sig ramt, hvis man er iblandt de 30 procent ansøgere, der modtager et afslag. Men der er mindst én god grund til ikke at fortvivle helt: Masser af studier har ledige pladser.

Helt præcist har 318 studier med sommerstart ledige pladser i øjeblikket. Det svarer til fire ud af ti studier med sommerstart, viser Berlingske Researchs udregning på baggrund af tal fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT).

Erhvervsakademiet Dania i Midtjylland er den uddannelsesinstitution, der har den største andel studier med ledige pladser, når vi ser bort fra uddannelsessteder, der kun udbyder et enkelt studium. På Dania er der - for de hurtige - ledige pladser på 32 ud af 36 studier.

Dania lå i øvrigt også i toppen af listen sidste år, hvor der var ledige stole på samtlige studier.

Nummer to på listen over institutioner med flest ledige studiepladser finder vi Aalborg Universitet, hvor 66 studier ud af 85 har mindst én ledig plads.

På tredjepladsen ligger Syddansk Universitet, hvor 54 ud 84 studier ikke er fyldt op.

10 af 16 studier har ledige pladser på Erhvervsakademi Kolding, mens Erhvervsakademi SydVest har 15 ud af 25 ledige studier.

Til gengæld ser det sort ud for ansøgere, der vil studere på eksempelvis CBS eller IT-Universitetet. Her er ingen ledige pladser.

Mangler du en plads på holdet? Se, om der er plads på de enkelte uddannelser ved at søge nedenfor. Du kan sortere på alle kolonnerne. 

Klik på søg-knappen for at se alle uddannelser.

Se Uddannelsesministeriets officielle liste over ledige pladser. Ministeriets liste opdateres løbende.

Der er stadig ledige pladser på mange studier.

Posted by Berlingske on 29. juli 2015