Kolleger taler nedsættende om homoseksuelle

Mere end hver tredje dansker har oplevet, at der tales nedsættende om bøsser, lesbiske og transkønnede på deres arbejdsplads.

Hver tredje har oplevet diskriminerende omtale af LGBT-personer på deres arbejdsplads. ARKIVFOTO af Copenhagen Pride 2013. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På mange danske arbejdspladser snakker de ansatte indimellem grimt om bøsser, lesbiske og transkønnede.

Det skriver Fagbladet 3F.

Mere end hver tredje dansker har således oplevet, at der tales nedsættende om LGBT-personer (bøsser, lesiske, biseksuelle og transpersoner) på deres arbejdsplads.

Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen.

Her svarer to procent, at det ofte sker, mens 13 procent en gang imellem oplever det. 22 procent oplever det sjældent.

Hos LGBT Danmark fremhæver Peder Holk Svendsen, arbejdsmarkedspolitisk talsmand, at arbejdet er en stor del af vores identitet:

»Og derfor går det selvfølgelig heller ikke, at vi har nogle generelle problemer med, at LGBT-personer bliver diskrimineret på arbejdspladsen. Det er afgørende, at vi får ændret den adfærd,« siger han.

Adfærden kalder han »mikrodiskrimination«.

Det handler ifølge talsmanden om, at der på danske arbejdspladser i en indforstået, let tone bliver sagt nogle ting om LGBT-personer, som kan opfattes som diskriminerende, uden at det nødvendigvis er ment på den måde.

Ifølge Søren Heisel, forbundssekretær i 3F, er det ikke acceptabelt, at så mange LGBT-personer tilsyneladende diskrimineres på det danske arbejdsmarked.

»Det må ikke forekomme. Vi er nødt til at fastholde, at det er medarbejderes kompetencer og arbejdsindsats, der skal vurderes og ikke deres kønsidentitet eller seksualitet,« siger han og understreger, at diskrimination er ulovligt:

»Og det er også spild af ressourcer, for medarbejderne får ikke mulighed for at yde det optimale,« siger han.