Kolleger sender sympatierklæring til afgået fødselschef: »Vi får svært ved at finde én, der kan overtage«

Efter en af landets mest fremtrædende fødselslæger, klinikchef på Rigshospitalet Morten Hedegaard, tog sin afsked som følge af for få ressourcer på danske fødeafdelinger, får han nu opbakning fra lægekollegiet på Rigshospitalet.

ARKIVFOTO: Læger fra Rigshospitalet slutter op om afgået klinikchef. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard

»Jeg oplever i stigende grad en følelse af utilstrækkelighed. Det bliver sværere og sværere at få økonomien til at passe til kravene.«

Sådan sagde klinikchef Morten Hedegaard blandt andet, da han onsdag fortalte Berlingske om sin afgang fra Rigshospitalet.

Efter fratrædelsen er kolleger fra Lægekollegiet ved Obstetrisk Klinik onsdag aften gået ud med en sympatierklæring.

»Vi har meget svært ved at tro på, at en ny chef kan løfte opgaven med de økonomiske rammer, der er, bedre end Morten,« siger overlæge og talsmand for folkene bag sympatierklæringen, Søren Krause, til Berlingske.

Til spørgsmålet om, hvorvidt beslutningen fra Morten Hedegaards side er den rigtige, når fødeafdelingerne er pressede, svarer talsmanden:

»Han har været her i 14 år, og vi har fuld respekt for, at han tager konsekvensen af, at han ikke vil tage ansvaret for den tilstand fødeklinikkerne er i nu med de begrænsede midler, vi har.«

Søren Krause mener desuden, at der skal tages politisk hånd om sagen.

»Jeg mener, at man skal erkende, at det at føde ikke er en pølsefabrik. Succeskriteriet er ikke kun, at mor og barn overlever. Der skal flere varme hænder til de fødende og barnet. Der er blandt andet risiko for fødselsdepressioner, hvis vi bliver for pressede,« siger han.

Også Mattias Tesfaye fra Socialdemokratiet har meldt sin bekymring om tilstanden for fødende. På Facebook skriver han:

Det er ikke første gang, at fødeafdelingerne i Danmark melder ud, at de er i økonomisk pres.

For omtrent et år siden gik en sammenslutning af jordemødre sammen som følge af regeringens plan om at sløjfe en pulje til landets fødegange. Det kan du læse om her:

Efter det kom frem, at klinikchef Morten Hedegaard har opsagt sit arbejde på grund af for få hænder, har Socialdemokratiet og SF kaldt sundhedsminister Ellen Thrane Nørby (V) i samråd.