Kolleger: Langt over stregen at brystoperere transseksuel 15-årig

Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker tager stærkt afstand fra indgrebet på den 15-årige Caspian Drumm, der fik fjernet sine bryster af et privathospital.

15-årige Caspian Drumm fik i juli i år fjernet sine bryster på et privathospital. Det får nu Sundhedsstyrelsen til at gå ind i sagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Jeg er dybt chokeret over og tager stærkt afstand fra, at en dansk læge på baggrund af en times samtale vælger at foretage et så omfattende og livsforandrende indgreb – på et barn oven i købet.

Sådan lyder kommentaren fra formand Bent Wulff Jakobsen fra Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker, efter at en læge på et privathospital fornylig fjernede brysterne på den 15-årig pige, Caspian Drumm, der føler sig som en dreng. Sagen har fået Sundhedsstyrelsen til at skride ind i sagen.

- Det er meget muligt, at indgrebet ikke er direkte ulovligt, men etisk set går man som menneske og kirurg langt, langt over stregen, når man springer ud i at foretage en sådan operation, siger Bent Wulff Jakobsen.

Organisationen oplyser, at H.C. Andersen Klinikken i Odense, som udførte indgrebet, ikke er medlem af Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker.

INFOshop: Privathospitaler har blodrøde tal på bundlinjen