Kollega: Tine mestrede radioen

Hele livet igennem har hele Danmarks socialrådgiver rådgivet unge, men det ser ud som om, at Tine Bryld overvejede at skifte publikum, sådan, at hun kunne rådgive dem, der var ved at blive gamle.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: MORTEN THUN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tine Bryld blev ramt af en hjerneblødning d. 21. november 2010, og har indtil natten til skærtorsdag kæmpet en sej kamp med genoptræning mod tilbagefald. I nat gav kroppen imidlertid op og hun sov stille ind 71 år gammel.

Lene Rem, der også var socialrådgiver og journalist, bestyrede i mange år B.T. Båndet, som var en slags pendant til Tværs-programmerne.

En stor ære

Selv om de to rådgivere var kolleger, så hersker der ingen tvivl hos Lene Rem om, hvem der var den største af de to.

- Når jeg har skrevet en ny bog, så var det en enorm ære, hvis Tine ville skrive på bagsiden eller på flappen. Hun var jo lærermesteren, og det var simpelthen en blåstempling af ens arbejde, siger Lene Rem til bt.dk.

Tine besad ifølge den mangeårige kollega noget helt bestemt, som hun kunne formidle alene via sin stemme.

- Når man rådgiver, så vil man gerne omfavne personen og se, hvordan ens råd og det, som man siger, berører vedkommende. Det er en utrolig svært når man kun har stemmen at rette ind efter. Det var radiorådgivningens svage punkt, og det mestrede hun, siger Lene Rem til bt.dk

Ville rådgive ældre

Lene Rem fortæller, at Tine Bryld havde leget med tanken om, at rådgive ældre.

- Igennem begge vores karrierer har vi koncentreret os om, at rådgive unge, men nu er der jo også mange af dem, der er blevet gamle, og der følger jo også en del problemer med den overgang, siger Lene Rem til bt.dk.