Kollega hørte stewardesses dødskamp

SAS-stewardesse hørte fra sit hotelværelse sin kollega Vera Vildmyren blive banket ihjel.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Vi ses i morgen, sagde jeg til hende.

Sådan forklarede en SAS-stewardesse onsdag i Københavns Byret om sine sidste ord til kollegaen Vera Vildmyren, da de tog afsked i en hotelelevator på hoteltårnet Radisson for et år siden.

Men de to norske kolleger kom aldrig til at se hinanden igen, for få timer senere blev Vera Vildmyren tævet og skåret til døde af den rumænske hoteltyv Marian Clita.

De to norske kolleger i SAS var fulgtes fra Oslo samme morgen og tjekkede nu ind på hotellet for at hvile ud, inden de skulle flyve til Beijing senere på aftenen.

- Vi fulgtes op i elevatoren. Jeg stod af på 18. etage, og Vera fortsatte til sit værelse to etager længere oppe, siger den overlevende stewardesse og fortsætter:

- Omkring kl. 20.10 hørte jeg skrig gennem mit åbne vindue. Der var flere skrig samlet som et langt sammenhængende skrig, et dødsskrig.

En lang dødskamp

Stewardessen ringede til hotellets sikkerhedsfolk, mens skrigene blev ved.

- Skrigene fortsætte længe, i hvert fald i 10 minutter. Det var en lang dødskamp, siger stewardessen.

Hotellets sikkerhedsfolk gennemsøgte etagerne over og under den rystede anmelder, men nåede altså aldrig op på 20. etage, hvor Vildmyrens dødskamp langsomt ebbede ud.

Tli sidst blev hun tavs, og hotellet slog det hen.

- Det var først, da jeg morgenen efter hørte ambulancen, at jeg vidste, at der virkelig var sket noget, siger stewardessen.

Den nu 59-årige Marian Clita blev senere anholdt i Sverige og ført til Danmark. Han erkender at have banket kvinden ihjel, men nægter, at det var drab.

Sagen fortsætter frem til torsdag, hvor der ventes dom.

/ritzau/