Kolind lover provokationer fra Ny Alliance

Den tidligere Oticon-direktør Lars Kolind har været dybt involveret i skabelsen af Ny Alliances politiske program.

Ny Alliances politiske program bliver provokerende.

Det lover erhvervsmanden Lars Kolind, der ikke blot har doneret 100.000 kroner til Naser Khaders nye parti, men også har placeret sig dybt inde i Ny Alliances politiske maskinrum.

I et interview med Ritzau fortæller den tidligere Oticon-direktør, at han de seneste måneder har arbejdet intenst med Ny Alliances samlede politiske program, der ventes offentliggjort i slutningen af denne måned.

- Der vil i Ny Alliances program være en række meget visionære, meget nyskabende og meget provokerende forslag til, hvordan man kan indrette Danmark, så det passer til videnssamfundet og ikke til det industrisamfund, som var en gang, siger Lars Kolind.

Hvilke politikområder har du været inde over?

- Næsten dem alle sammen, siger han.

Den tidligere Oticon-direktør afviser samtidig kritikken fra erhvervskollegerne Asger Aamund og Kim Fournais fra Saxo Bank, der torsdag går i rette med Ny Alliances tydelige afstandtagen til Dansk Folkeparti. Aamund advarer blandt andet Naser Khader og co. mod at blive en "radikal b-kæde".

- Jeg tror, at den udtalelse bunder i, at Asger Aamund ikke har været særlig tæt på den proces, hvor politikken er ved at blive formuleret. Det har jeg til gengæld. For mig at se er der ikke en promilles risiko for, at Ny Alliance kommer til at fremstå som De Radikale light, siger Lars Kolind.

/ritzau/