Koks i kommuneresultater ved skolevalget

Kommuneresultaterne ved det netop afholdte skolevalg er ikke korrekte. Det er en systemfejl, der har skabt problemerne, men landsresultatet er uændret, da der blot er tale om en visningsfejl.

En systemfejl har ødelagt samtlige de kommunale resultater ved skolevalget 2015, som torsdag er afholdt på flere en 800 skoler landet over.

Det fortæller Christian Lentz, som er projektleder på skolevalget.

»Der har været en funktionel fejl på hjemmesiden, der har gjort, at når man har klikket på den enkelte kommune, så har man fået visningen fra den kommune, der ligger alfabetisk forinden. Derfor er der ikke overensstemmelse mellem tallene på de skoler, der ligger i kommunen, og på kommuneresultatet,« siger Christian Lentz.

Men selv om der har været en del forvirring om valgresultatet, så understreger Christian Lentz, at selve landsresultatet, der lå klar torsdag aften, fortsat er helt korrekt. Dermed har eleverne i landets 8. og 9. klasser fortsat givet en klar støtte til den blå blok med Venstre i spidsen.

»Det er vigtigt at understrege, at landsresultatet forsat er fuldstændig retvisende, så det, vi har meldt ud, det holder fuldstændig,« siger Christian Lentz til Berlingske Nyhedsbureau og fortæller, at de korrigerede og korrekte kommuneresultater forhåbentlig er klar senest fredag morgen.

Det har kostet seks millioner at afholde skolevalget, der også bliver holdt i 2017. Udgiften bliver delt mellem Folketinget og Undervisningsministeriet.