Kokkelandsholdet bag bryllupsmiddag

Det officielle danske kokke- og konditorlandshold står bag menuen til dagens kongelige bryllup. Prins Joachim er protektor for de højtestimerede kokkehuer.

Prins Joachim hilser på teamleder for kokkelandsholdet, Per Mandrup, ved en tidligere lejlighed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke noget tilfælde, at dagens bryllupsmenuen på Schackenborg bliver tilberedt af det danske kokkelandshold. Som tak for Prins Joachims protektorat af holdet, tilbød chefen for rød-hvide kokkehuer nemlig, at landsholdet kunne forestå menuen, når prinsens bryllup skulle løbe af stablen.

”Jeg har haft løbende kontakt til Kongehuset og i stedet for at Prins Joachim skulle ud og hyre nogle kokke, så kunne han jo ligeså godt hyre os. Så vi tilbød vores kompetencer,” siger teammanager for kokkelandsholdet, Per Mandrup.

Kulinarisk samarbejde
Landsholdet omfatter kokke og konditorer fra hele landet, som er inddelt i et junior- og et seniorhold. Til at forberede bryllupsmiddagen er der i alt 26 kokke og seks konditorer. Dagens menu er blevet sammensat i et samarbejde mellem prinseparret og kokkelandsholdet.

”Det er jo meget normalt, at et brudepar har lidt indflydelse på menuen, og vi har selvfølgelig fået en lang liste af ønsker. Og så er vi kommet med nogle tolkninger på, hvordan man kunne lave maden, så det stemmer overens med parrets ønsker om, at maden bl.a. skal have noget lys og forår over sig,” siger Per Mandrup.

Kronen på værket, bryllupskagen, er lavet af landsholdsmedlemmerne Daniel Kruse fra Søllerød Kro, Peter Finne fra Farum konditori og chefkonditor Gert Sørensen.

Menuen vil først blive offentliggjort senere på dagen, så gæsterne kan lade sig overraske.