Kokainrester overrasker på Øregård Gymnasium

Øregård Gymnasium gør tæt på alt for at holde stoffer ude, fortæller rektor Pia Nyring, der er meget overrasket over Radio24Syvs fund af kokainrester på skolen.

Arkivfoto. På Øregård Gymnasium gør man en stor indsats for at holde stoffer ude af skolen. Derfor overrasker det i høj grad rektor Pia Nyring, at man har fundet rester af kokain på gymnasiets toiletter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Øjeblikkelig bortvisning, hvis man bliver taget med stoffer. Tilbud om hjælp til misbrug. Stoftest til gymnasiefesterne og oplysninger om stoffer i undervisningen.

På Øregård Gymnasium gør man en stor indsats for at holde stoffer ude af skolen. Derfor overrasker det i høj grad rektor Pia Nyring, at man har fundet rester af kokain på gymnasiets toiletter. Det er Radio24Syv, der har foretaget en stikprøveundersøgelse på tolv ungdomsuddannelser i hovedstadsområdet. På ni af institutionerne var der rester af kokain.

»Vi har i seks-syv år testet til festerne, og vi har de seneste år fundet to med hash, og de er blevet bortvist med øjeblikkelig virkning. At man så kan gå ind og finde noget på et toilet på en almindelig torsdag, det overrasker mig rigtig meget,« siger rektor Pia Nyring.

Hun oplever på ingen måde stoffer som et problem i hverdagen, netop fordi der er så meget fokus på det. Hver ny årgang får jævnligt besøg af organisationen Drug Rebels, der arbejder med unge og stoffer, og skolen har en ordning, hvor elever til en hver tid kan bede om hjælp, hvis de har et misbrug.

»Vi har lavet nærmest alle de tiltag, vi kan. Vi arbejder formidlingsmæssigt hele tiden med at gøre de unge bevidste om konsekvenserne af det her. Så vi synes egentlig, vi prøver at støtte eleverne bedst muligt både på det forebyggende plan og på det opfølgende plan,« siger rektor.

Hun er i tvivl om, hvad man mere kan gøre, men vil nu igen tage sagen op med eleverne:

»Når alle eleverne igen er samlet på næste mandag, vi jeg kalde hele gruppen sammen og fortælle, hvad 24syv påstår, de har fundet. Så vil jeg drøfte med elevrådet, om der er mere vi kan gøre. Men jeg synes godt nok, vi har mange tiltag i forvejen,« understreger Pia Nyring.