Kokainkunder kan forvente at blive kontaktet af politiet

Københavns Politi har identificeret ca. 200 narkotikakøbere, som vil blive kontaktet i starten af det nye år.

Kort før jul anholdt Københavns Politi to mænd på henholdsvis 27 og 37 år, som ifølge politiet har leveret kokain og ecstasy til kunder, der havde bestilt narkotika per SMS.

De to bude sidder varetægtsfængslet, og de er ikke de eneste, der kan forvente at blive prikket ud af Københavns Politi.

Politiet har nemlig igennem halvanden måned overvåget den telefon, som narkotikabestillingerne indgik til, og har identificeret omkring 200 kunder. En del af dem har nu selv kontaktet politiet.

»Der kan være forskellige årsager, men nogle af dem, som selv har meldt sig til afhøring, har brugt deres arbejdstelefon til at bestille narkotika, så måske har de tænkt, at de gerne ville undgå, at vi kontaktede dem på deres arbejdsplads,« siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Afdelingen for Organiseret Kriminalitet ved Københavns Politi til Politiken.

De øvrige kunder vil i starten af det nye år blive kontaktet af politiet.

»Efter nytår tager vi stilling til, om vi skal sigte dem eller bare sende dem et bødeforlæg. Men vi mener, at vi har beviser nok til at straffe dem,« siger politikommissæren.

Køb af ecstasy og kokain kan som førstegangsforseelser straffes med en bøde på 3.000 kroner. Derefter stiger bødestraffen for hver gang til maksimalt 16.000 kroner.

Derudover får man en plet i sin straffeattest.