Kokain, skydevåben og en million kroner beslaglagt: 16 personer anholdt - flere med relation til rockerklub

16 personer er anholdt mistænkt for handel og salg af store mængder narko i Danmark. Flere har relation til rockerklubben Saturdarah. Politiet har beslaglagt et kg kokain og en million kroner under aktionen.

Arkivfoto: Efter flere måneders efterforskning slog Særlig Efterforskning Øst til mod en gruppe med relationer til rockerklubben Saturdarah. 16 personer blev anholdt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var noget af en fangst, politiet kom i besiddelse af i nat.

Efter flere måneders efterforskning slog Særlig Efterforskning Øst til mod en gruppe med relation til rockerklubben Saturdarah. 16 personer blev anholdt.

»Efter vores opfattelse viser denne efterforskning atter, at de organiserede kriminelle – herunder en del medlemmer fra rocker- og bandemiljøet – tjener deres penge på narkotikahandel. Med anholdelserne i går har vi endnu engang sat en stopper for et kriminelt netværk,« siger Vicepolitiinspektør Knud Hvass fra Særlig Efterforskning Øst i en pressemeddelelse.

Der er tale om en stor politiaktion, der er forløbet over flere timer.

»Vi har været i gang siden i går eftermiddags, og så har flere været på arbejde hele natten, og har så gjort klar til fremstillinger i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup nu her,« siger Knud Hvass til Berlingske.

To af de anholdte er fuldgyldige medlemmer af rockerklubben Saturdarah, mens flere af de andre anholdte har nære relationer til klubben.

De anholdte er 15 mænd og én kvinde i alderen 19-67 år. De er blevet anholdt på adresser i Storkøbenhavn og rundt omkring på Sjælland, oplyser politiet, der ikke vil gå nærmere i detaljer med, hvor anholdelserne er sket, men oplyser at der i forbindelse med aktionen er foretaget 17 ransagninger.

Politiet gjorde flere interessante fund i forbindelse med ransagningerne.

Her har man blandt andet beslaglagt cirka et kg kokain, en million kroner i både dansk og udenlandsk valuta, to skydevåben med dertilhørende ammunition, knive og andre stikvåben og en peberspray. Derudover også to biler – en BMW og en Audi – hvoraf den ene viste sig at være stjålet.

Efterforskningen i sagen er fortsat i gang, og der kan ifølge politiet fortsat være mistænkte gerningsmænd på fri fod.

10 af de anholdte bliver torsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup. De bliver blandt andet sigtet for handel med op til 7,5 kilo kokain. En af de anholdtes sigtes kun for at være i besiddelse af et skydevåben.

Grundlovsforhørene ventes at begynde kl. 10.30, hvor politiet vil begære lukkede døre.