Kørelærere snyder med teoriundervisning

Dansk Kørelærer-Union opfordrer politikere og Rigspolitiet til at stoppe computerteori, fordi det ofte ender med, at kursisterne får et computerprogram til at gennemføre teorien med frem for at møde fysisk op.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske kørelæreres teoriundervisning foregår ofte sådan, at kursisterne får et computerprogram til at gennemføre teorien med frem for at møde fysisk op. Der bliver endda i flere tilfælde reklameret for ren computerteori stik imod lovgivningen, skriver Jyllands-Posten.

Problemet er nu så stort, at Dansk Kørelærer-Union ønsker at komme med et opråb til landets politikere og Rigspolitiet for at finde en løsning.

»Det er både et stort problem og ulovligt, at man på internettet kan finde reklamer for undervisning, der udelukkende er IT-basseret. Vi vil ikke længere tage ansvar for køreskoler, som handler i strid med loven. Det kan ikke fortsætte sådan,« siger landsformanden for Dansk Kørelærer-Union, René Arnt.

Han forklarer, at den dialogbaserede teoriundervisning imellem elev og kørelærer er fundamental, når man skal træne holdning og adfærd i trafikken.

Det er derfor ikke kun konkurrenceforvridende, når nogle kørelærere nøjes med at udlevere et computerprogram. Det kan gå ud over trafiksikkerheden.

I 2012 forbød daværende justitsminister Morten Bødskov (S) teoriundervisning, der udelukkende foregik på en privat computer.

Venstres medlem af Transportudvalget, Karsten Nonbo (V), mener, at kørelærerne bliver nødt til at smide fløjlshandskerne i forsøget på at rette op i branchen.

»Det er for let at snyde, og det bliver gjort for lidt ved det. Hvis man skal af med de dårlige eksempler, skal man både have større kontrol fra politiet og være villig til at angive de kolleger, som snyder,« siger han.

Så langt er Socialdemokraternes trafikordfører, Rasmus Prehn (S), ikke klar til at gå endnu.

»Står nogen med en dårligere køreuddannelse, fordi der snydes på vægten, skal der rettes op på det. Fra politiske side er vi meget optaget af trafiksikkerhed, og den må der ikke kunne sættes spørgsmålstegn ved,« siger han til Jyllands-Posten.