Kørekort i hus: Nu kan prins Nikolai køre bil

Den 17-årige prins Nikolai har nu bestået sin køreprøve og må sætte sig bag rattet - dog kun med en voksen ved sin side.

Prins Nikolai kan nu skifte skolevognen ud med en rigtig bil. Scanpix/Bax Lindhardt/arkiv Fold sammen
Læs mere

Lidt mere end en måned før sin 18-års fødselsdag kan danske prins Nikolai fejre, at han træder et skridt nærmere de voksnes rækker.

Den 17-årige prins, der er ældste søn af prins Joachim og grevinde Alexandra og dermed dronning Margrethes ældste barnebarn, har nemlig bestået sin køreprøve.

Det bekræfter kongehuset over for Billed-Bladet.

De seneste måneder har prinsen siddet bøjet over teoribøgerne, men nu kan han altså endelig fejre sit nyerhvervede kørekort.

Prins Nikolai fylder først 18 år 28. august, så indtil da må han kun sætte sig bag rattet i en bil, hvis han har en voksen person over 30 år ved sin side.

Men når han ved sin kommende fødselsdag kan kalde sig myndig, har han samtidig retten til at føre en bil alene.

Prins Joachim har i mange år interesseret sig meget for biler. Prinsen er bidt af en gal racerbil og deltager gerne i veteranmotorløb.

Han er del af holdet Cortina Racing, og i år var han og resten af teamet igen at finde på banen under det aarhusianske motorløb Classic Race.

Det var også prins Nikolais far, der i februar med en joke afslørede sønnens planer om at tage kørekort over for Billed-Bladet.

Med et glimt i øjet opfordrede prins Joachim til, at alle holdt sig inden døre, mens prins Nikolai prøvede de københavnske veje og gader af i en skolevogn.