Københavnske politikere: Aarhusiansk forbud mod kønsopdelt svømning er »meget trist«

Kønsopdelt svømning er snart en saga blot - i aarhusianske haller.

V: Kønsopdelt svømmeundervisning er fejlslagen integration - - - - - I Tingbjerg er flere hundrede piger med indvandrerbaggrund begyndt til svømning, efter Hovedstadens Svømmeklub har kønsopdelt svømmeundervisningen og afskærmet hallens vinduer. Men er det integration eller det modsatte? Tirsdag den 26. April 2016. Her er det Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted

Et stort flertal i Aarhus Byråd besluttede onsdag en begrænsning af de særlige tidspunkter, hvor der kun var adgang for kvinder i svømmehallerne.

Kun medlemmerne af Det Radikale Venstre og Enhedslisten stemte imod.

Forslaget skal ikke forveksles med et totalforbud mod kvindesvømning i Aarhus kommune. Aktiviteterne skal bare foregå uden for svømmehallernes offentlige åbningstid og dermed i regi af en forening.

»Det handler ikke om, at vi forhindrer nogen i at dyrke en idrætsaktivitet,« siger Esben Kullberg fra Socialdemokraterne.
»Vi placerer den et sted, hvor den hører hjemme.«

Politikerne i København havde samme diskussion i efteråret. Et flertal her gik ind for støtte til svømmeundervisning til nydanske piger og kvinder.

Michael Gatten er radikalt medlem af Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune. Han håber ikke, den aarhusianske beslutning vil ændre de københavnske kollegers holdning til sagen.

»Jeg håber det sandelig ikke,« siger Michael Gatten.

»Vi ser nu engang svømning som en af vejene til integration. Hovedstadens Svømmeklub har fået de her mennesker ind i foreningslivet med stor succes.«

Hvis man ikke garanterer muligheden for kønsopdelt svømning, vil det få store konsekvenser, mener Michael Gatten.

»Hvad man nu vil stille op i Aarhus - dét gad jeg godt vide«, siger han.

»Det handler ikke kun om at få pigerne og de unge kvinder med ind i foreningslivet. Det handler handler også om rekrutteringen af frivillige medarbejdere. Så ja, aarhusianernes beslutning er meget trist.«