Københavnske pædagoger nægter at knappe børns overtøj

Pædagogerne i københavnske børnehaver nægter at knappe mere end én trykknap i børnenes overtøj. De er bange for at få slidgigt.

Børnehaven Eventyrhusene i Hellerup, Gentofte Kommune, anvender en hjemmeside i dagsinstitutionen til at informere forældre om barnets hverdag. Børn skriver sammen med pædagoger på hjemmesiden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når lille Johanne skal ud at lege, får hun kun knappet én knap i sin jakke, hvis der er trykknapper i den. I hvert fald hvis hun går i en københavnsk børnehave.

Her mener flere pædagoger, at den gentagne bevægelser med at knappe børnetøj øger deres risiko for slidgigt, og derfor fraråder de forældre at give deres børn tøj med trykknapper på. Det viser en rundringning, som P4 København har lavet.

I vuggestuen Barndommens Gade på Vesterbro i København er pædagogerne allerede plaget af ømme tommelfingre, fortæller pædagogisk leder Lis Winther til P4 København. Derfor har institutionen i deres nyhedsbrev opfordret forældrene til at lade børnetøj med trykknapper blive liggende derhjemme.

Skulle man alligevel give sit barn tøj med trykknapper på i børnehave, er der konsekvenser.

»Hvis der er for mange trykknapper, så knapper vi kun én,« siger Lis Winther til P4 København.

P4 København har talt med Jane Frølund Thomsen er overlæge ved Arbejds- og Miljømedicinsk afdeling på Bisbebjerg Hospital. Hun afviser, at trykknapper øger risikoen for at udvikle slidgigt i fingrene.