Københavnske bøsser krænkes i hobetal

Homoseksuelle i hovedstaden har det seneste år anmeldt et diskriminerende overgreb hver tredje dag. Særligt indvandrere beskyldes for at stå bag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bøsser og lesbiske i København bliver flere gange om ugen banket eller hånet på grund af deres seksuelle orientering.

Det fremgår af en analyse fra Københavns Kommune, der viser, at homoseksuelle i løbet af det seneste år har registreret sig udsat for et overgreb hver tredje dag.

De fleste overgreb sker på gader eller offentlige pladser og knap halvdelen er voldelige. Det viser tallene, som de homoseksuelle selv har indrapporteret på hjemmesiden www.registrerdiskrimination.kk.dk.

- Det viser, at vi har et kæmpe problem. Vi er nødt til at kigge på den intolerance, der er over for homoseksuelle i visse miljøer, og vi er også nødt til at få en øget politiindsats i de områder, hvor der er et homoseksuelt miljø i København, siger næstformand for kommunens socialudvalg, Lars Aslan Rasmussen (S).

Han er blandt initiativtagerne til den elektroniske registrering på kommunens hjemmeside, der nu har fungeret et år og bl.a. viser, at ni ud af ti ikke tidligere har anmeldt det, når de blev udsat for et overgreb.

- Så man kan frygte, at der er en del mørketal på området med overgreb, der aldrig bliver registreret, siger Lars Aslan Rasmussen.

Ifølge Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske har hovedparten af overfaldsmændene anden bagrund end dansk.

- Der er et problem i nogle indvandrermiljøer, og derfor er vi nødt til at lave en kampagne rettet mod de her miljøer om, at det er i orden at være homoseksuel. I den forbindelse spiller skolen selvfølgelig en rolle, men det gør så sandelig også politikere med indvandrerbaggrund og imamer, siger Lars Aslan Rasmussen.

Af de i alt 179 overgreb, som bøsser og lesbiske har rapporteret siden slutningen af juni sidste år, er 133 sket inden for det seneste år.

100 af dem er sket i den indre by.

/ritzau/