Københavnsk skole sender elever hjem, mens andre skoler lukker

Flere skoler og gymnasier har sendt elever og personale hjem efter smitte med coronavirus. Blandt andet har en skole på Amager sendt flere hjem, ligesom skoler og gymnasier på Fyn og i Jylland har sendt hele årgange hjem eller lukket skoler.

Højdevangens Skole på Amager i København er en af de skoler, der har sendt en række elever og undervisere hjem på grund af coronasmitte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Højdevangens Skole på Amager i København er en af de skoler, der søndag har oplevet smitte med coronavirus og har valgt at tage konsekvenserne. Derfor er en række elever og lærere blevet sendt hjem fra skolen, fordi en elev fra syvende klasse er konstateret smittet. Det skriver TV 2.

Også skolen på Gesten Børnecenter i Vejen Kommune er søndag blevet lukket for al undervisning og pasning i SFO, efter at et barn i går blev testet positiv med coronavirus.

Alle forældre og ansatte er søndag aften blevet orienteret, oplyser børnecenteret ifølge TV 2, som skriver, at der ifølge Undervisningsministeriets hjemmeside går 101 elever på skolen, mens børnecenterets børnehave, hvor der er er plads til 60 børn, ikke er påvirket af lukningen.

Skolen i Vejen Kommune vil holde lukket til og med 19. august.

TV Midtvest skriver, at Højene Skole i Hjørring i sidste uge sendte en hel klasse hjem, mens man på Sønderlandsskolen i Holstebro har sendt 60 elever og flere lærere hjem, efter at en elev er blevet konstateret smittet.

Holstebro Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at skolen er blevet kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed. Skolen ved i øjeblikket ikke, hvilken elev der er tale om – kun hvilken klasse vedkommende går i.

»Vi udviser den forsigtighed, som myndighederne anbefaler, følger retningslinjerne fra myndighederne slavisk og er i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed. Vi har kun én interesse i denne situation, og det er at være med til at inddæmme og opspore smitten,« siger skole- og rådgivningschef i Holstebro Kommune Peter Fogde Mikkelsen til TV Midtvest.

På Fyn og i Aarhus er der ligeledes blevet lukket flere skoler og gymnasier som følge af coronasmitte.