Københavnsk hash splitter S

Frank Jensen får ikke opbakning til sine tanker om københavnske hashcaféer fra sine partifæller på Christiansborg.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraterne på Københavns Rådhus og Christiansborg er helt uenige om, hvorvidt det er en god idé at lave et forsøg med fri hash.

Københavns Borgerrepræsentation diskuterer torsdag et forslag om et forsøg med fri hash, og selv om det får opbakning fra byens overborgmester Frank Jensen (S), er Socialdemokraterne på Christiansborg imod.

- Vi støtter ikke op om fri hash. Vi læner os meget op ad misbrugskonsulenter, der fraråder, at eksperimentere med fri hash, siger Socialdemokraternes retsordfører, Karen Hækkerup.

Frank Jensen mener, at der er behov for at prøve andre ting af.

- Hashmarkedet i København er kommet ud af kontrol og er en kilde til bandekriminalitet. Brugerne kan skaffe sig meget stærk hash, som giver psykoser hos nogle. Så det duer ikke, at vi som strudsen stikker hovedet i ørkensandet og lader som ingenting. Det er nødvendigt at tænke nyt, siger han til Politiken.dk.

Karen Hækkerup tror ikke på, at fri hash vil resultere i mindre bandekriminalitet.

- De folk, der ernærer sig med bandekriminalitet, leder efter penge at tjene på kriminalitet. Hvis hashmarkedet vil blive lukket, tror jeg ikke, de vil begynde at gå i skole, så tror jeg ærlig talt, de vil forsøge at tjene penge på noget andet, siger Karen Hækkerup.

/ritzau/