Københavns Universitet lukker uddannelser i Aalborg

Uddannelserne i informationsvidenskab og kulturformidling i Aalborg står foran lukning, meddeler Københavns Universitet. Ansøgertallet er for skuffende, lyder det.

Københavns Universitet, Det Humanistiske Fakultet på Amager. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er for få danskere, som gerne vil læse informationsvidenskab og kulturformidling på Københavns Universitets uddannelser i Aalborg, og det får nu konsekvenser.

Tirsdag meddeler Københavns Universitet således i en pressemeddelelse, at universitetet vil lukke uddannelserne i det nordjyske.

Ulf Hedetoft, der er dekan for Det Humanistiske Fakultet, kalder beslutningen om at lukke uddannelser for »vanskelig«, men understreger, at det er det eneste ansvarlige at gøre efter flere år med skuffende ansøgertal.

»Vi kan se, at uddannelsen er på kanten af kritisk masse, og at den vigende søgning kun fortsætter. Vi har fokus på kvaliteten af studietilbuddet til de studerende. Derfor er det ikke forsvarligt fortsat at optage så få studerende,« siger Ulf Hedetoft.

Helt konkret er ansøgningerne til bacheloruddannelsen på det Informationsvidenskabelige Akademi i Aalborg (IVA Vest) faldet med 27 procent siden 2013. Dertil kommer, at kun 26 studerende er optaget på uddannelsen i år, hvilket er det laveste antal i uddannelsens historie. Trods lukningen af uddannelserne fastslår dekanen, at Københavns Universitet fortsat vil bevare relationen til Nordjylland:

»Vi har tradition for studerende i praktik i området, og praktikdelen kommer kun til at spille en stigende rolle fremefter. Vi har en tæt dialog med folkebibliotekerne og et stærkt censorkorps fra det nordjyske. Dertil kommer, at vi både har og fortsat vil have forskningsprojekter i samarbejde med nordjyske biblioteker«

Ifølge Københavns Universitet bliver uddannelserne i Aalborg opretholdt frem til 2018, så alle bachelor- og kandidatstuderende kan færdiggøre deres studier. Derefter vil uddannelserne lukke helt.