Københavns Politi uddeler dusører til 11 helte

Det er 11 borgere, som har bidraget til politiets arbejde ved at udvise heltemod, der snart vil modtage en særlig tak fra Københavns Politi. Blandt modtagerne er tre personer, som udviste resolut heltemod i forbindelse med vandscooter-ulykken sidste år.

Blandt modtagerne er tre personer, som udviste resolut heltemod i forbindelse med vandscooter-ulykken sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Øgendal og Københavns Politi

Selvom politiet som udgangspunkt tager sig af arbejdet, når det kommer til at afværge farlige situationer og fange forbrydere, så har de fra tid til anden brug for alt den hjælp, de kan få.

Den hjælp kan komme fra borgere, der tager affære i situationer, hvor politiet endnu ikke er til stede. Sådan en hjælp kan nogle gange være så afgørende og uundværlig, at det fortjener en særlig tak.

Det er netop, hvad i alt 11 personer vil modtage torsdag den 1. februar, når Københavns Politi uddeler et diplom med en tilhørende dusør på 1000 kroner og et tilsagn om »stor taknemmelighed for den store indsats«. Det ærefulde diplom vil blive givet af Politidirektør Anne Tønnes.

Blandt modtagerne er en 40-årig mand fra Vesterbro, en 29-årig mand fra Valby og en 31-årig fra Australien. De viste ifølge Københavns Politi resolut heltemod i forbindelse med vandscooter-ulykken i Københavns Havn i maj sidste år.

Her påsejlede en vandscooter en udlejningsbåd, hvori syv amerikanske kvinder sad, og hvor to af kvinderne blev dræbt af det voldsomme sammenstød. De tre mænd hoppede over i den påsejlede båd, hvor de udøvede psykisk og fysisk førstehjælp og tilkaldte politiet.

Også en 36-årig mand fra Nordhavn vil modtage diplomet og de 1000 kroner for i juli sidste år at have eftersat en gerningsmands, der forsøgte at stikke en person ned med en skruetrækker. Manden tilkaldte politiet, der efterfølgende kunne pågribe gerningsmanden.

En 36-årig mand fra Herlev vil også blive hædret, fordi han som vagt udførte en civil anholdelse af to tyve i november sidste år i metroen ved Kastrup Lufthavn. Han og andre vagt-kollegaer tilbageholdte efterfølgende gerningsmændene indtil politiet ankom og overtog.

De øvrige dusørmodtagere er ikke offentliggjort på nuværende tidspunkt.