Københavns Politi tager nye lasere i brug i kampen mod stigende problem

Med et nyt våben vil Københavns Politi hurtigere og mere effektivt komme hastighedsovertrædelser til livs. Det er seneste skud på stammen i oprustningen mod vanvidsbilisme.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politi vil med et nyt redskab forbedre indsatsen for at sætte en kæp i hjulet på lovovertrædere i trafikken, som har fyldt meget den seneste tid.

Med 12 nye lasere er det muligt hurtigere, bedre og fra længere afstand at opsnappe vanvidsbilister og folk, der i det hele taget kører for stærkt.

»De nye lasere kan 'skyde' længere end de gamle, og de trafikanter, der kører med for høj fart, får derfor sværere ved at spotte fartmålerne,« skriver Københavns Politi på Twitter.

Trafiksikkerhed har i løbet af det seneste år indtaget dagsordenen efter stigende problemer med vanvidsbilisme.

De nye lasere, som Københavns Politi er begyndt at tage i brug, er et værktøj, der skal lægges oven i et andet våben mod vanvidsbilisme, som trådte i kraft 31. marts i år.

På det tidspunkt trådte nye regler i kraft, der betød, at politiet nemmere kunne beslaglægge biler, der er brugt til vanvidskørsel.

Siden de regler blev indført, har politiet landet over beslaglagt mere end 200 biler.

Sidst i juni var antallet oppe på 237 biler, som var brugt til formodet vanvidsbilisme, viser en opgørelse fra Rigspolitiet.

Berlingske har tidligere beskrevet, hvordan problemet med vanvidsbilisme er vokset markant over de seneste seks år.

I 2015 var der 90 tilfælde på landsplan, hvor en trafikant overskred fartgrænsen med 100 procent, eller kørte over 200 kilometer i timen. Til sammenligning var der i 2019 178 overtrædelser svarende til en stigning på cirka 98 procent.

I juli 2020 kunne politiet meddele, at fænomenet vanvidskørsel var »eksploderet« under coronakrisen i København, hvilket ifølge politiet kunne skyldes coronanedlukningens mindre trafikerede veje.

Til TV 2 Lorry siger vicepolitiinspektør Henning Pedersen, der er leder af Operativ Færdselsafdeling, at de 12 lasere er et kærkomment bidrag til politiets øvrige indsats:

»Med de nye lasere har vi fået et rigtig godt arbejdsredskab. Det giver os bedre betingelser for at få stoppet de bilister, der kører for hurtigt, så de nye lasere er på den måde med til at højne sikkerheden i trafikken,« siger han.