Københavns Politi: Hackede oplysninger sandsynligvis ikke brugt

Dansk politi er ved at optrævle en større sag om hacking mod IT-leverandøren CSC. To er mistænkt for blandt andet at have snuppet oplysninger fra politiets kørekortregister.

Det tyder ikke på, at de oplysninger, som hackere har skaffet sig adgang til og kopieret hos politiets IT-leverandører CSC mellem april og august 2012, er blevet misbrugt. Sådan lyder det fra Københavns Politi, efter oplysninger om hackerangrebet mod politiets registre er kommet frem. Fold sammen
Læs mere
Foto: JENS NØRGAARD LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det tyder ikke på, at de oplysninger, som hackere har skaffet sig adgang til og kopieret hos politiets IT-leverandører CSC mellem april og august sidste år, er blevet misbrugt. Sådan lyder det fra Københavns Politi, efter oplysninger om hackerangrebet mod politiets registre er kommet frem.

»Foreløbigt har vi ikke oplysninger, der indikerer, at den mistænkte har formået at benytte de oplysninger, som han uretmæssigt har skaffet sig adgang til. Men vi ser med stor alvor på sagen og samarbejder med de svenske politimyndigheder i vores efterforskning,« siger politiinspektør Jørgen Skov, leder af Efterforskningsenheden, Københavns Politi.

Den mistænkte er en svensk mand, der har var med til at grundlægge den omstridte fildelingstjeneste Pirate Bay. Han sidder i øjeblikket fængslet i Sverige i forbindelse med en anden sag, men Danmark har begæret ham udleveret, og den begæring tager en svensk domstol stilling til 17. juni.

Oplysningerne, som hackerne har haft adgang til, er fra politiets kørekortregister, hvor der blandt andet ligger CPR-numre og oplysninger om efterlyste personer i Schengen-registrene.

Der ligger også registre fra andre myndigheder på samme server. Det drejer sig blandt andet om Skat, CPR og Moderniseringsstyrelsen, men politiet har ikke kunnet konstatere, at gerningsmændene skulle have haft adgang til disse registre. Det skal dog ikke udelukkes.

Under Københavns Politis efterforskning af sagen mod svenskeren er en dansk mand kommet i søgelyset. Derfor ransagede politiet hans opholdsadresser for at sikre spor onsdag. I samme forbindelse blev han anholdt og bliver fremstillet i grundlovsforhør torsdag for lukkede døre.