Københavns Politi glæder sig over en uge uden skyderier

Da Københavns Politi natten til tirsdag fik anmeldelser om et nyt skyderi på Nørrebro, var der gået en hel uge siden sidst. Det er det længste tidsinterval mellem skyderier siden midten af juli.

Politiet har de seneste uger forsøgt at være tydeligt tilstede på Nørrebro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Klokken 00.31 natten til tirsdag var det præcist en uge siden, Københavns Politi sidst blev alarmeret om en skudepisode.

Selvom den positive udvikling blev afbrudt få timer senere, da flere i nat anmeldte et skyderi nær Nørrebros Runddel, glæder politiet sig over, at bandeskyderierne tilsyneladende er ved at ebbe ud.

»Med det forbehold at der kan have været affyret skud i nat ved Nørrebros Runddel, er det seneste skyderi, vi har registreret, den 22. august. Så der er gået en hel uge uden skyderier, og det er selvfølgelig tilfredsstillende,« siger vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Torben Svarrer.

Efter flere skyderier midt i juni tog det for alvor til midt i juli, hvor en optælling af omtalte skyderier i pressen tæller syv skudepisoder fra 14. juli til 28. juli. En udvikling, der er fortsat i august. Her har der været 19 skudepisoder, hvis man tæller det med fra Nørrebros Runddel i nat.

Københavns Politi har endnu ikke fundet bevis på, at der virkelig har fundet et skyderi sted ved runddelen i nat, men flere borgere anmeldte, at de hørte flere skud.

Foruden skyderiet på Nørrebro, har Københavns Vestegns Politi i nat været ude til en skudepisode i Bagsværd, hvor borgere har hørt op til fem skud blive affyret.

Det ene skud er gået gennem et vindue til en lejlighed på Bagsværd Hovedgade, oplyser politiet til Ritzau. Den 58-årige beboer i lejligheden sad og så fjernsyn, da han hørte skuddet, og bagefter fandt han et projektil, der havde sat sig fast i hans køkkenskab.

Også i Aarhus blev der i weekenden affyret skud, da maskerede mænd mødtes søndag aften nær Herredsvej i Aarhus Vest. Byen har ligesom København været præget af bandeuro, og der var indtil 18. august en visitationszone i Aarhus Vest.

I København fortæller Torben Svarrer, at politiet fortsætter den intensive indsats mod banderne, der er blevet sat i værk den seneste tid med netop visitationszoner, en mobil politistation på Nørrebro, fly og helikopter i luften over byen samt synlige betjente i gadebilledet.

»Vi fortsætter vores indsats som hidtil. Det er i og for sig det, jeg kan sige omkring det,« siger han.

Politiet gør samtidig, hvad man kan, for at få bandemedlemmerne bag tremmer.

»30 personer er fængslet alene i forbindelse med bandekonflikten siden 12. juni, og derudover er 10 andre bandepersoner blevet fængslet for andre sager, der ikke tager udgangspunkt i en konflikt med andre,« siger Torben Svarrer.

Hvad der er skyld i den seneste uges ophold i skyderierne i København, er endnu for tidligt at svare på ifølge vicepolitiinspektøren. Han glæder sig blot over det foreløbige tegn på en positiv udvilking.