Københavns Politi bruger ikke ny roma-lov

En ny lov fra 1. april i år skulle gøre det lettere for politiet at rydde såkaldte romalejre. Men Københavns Politi har ikke taget loven i brug endnu.

Billedet her er fra en såkaldt romalejr i Malmø. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste år er det blevet mere og mere normalt at støde på romalejre i København, der ofte flyder med gamle madvarer, tomme dåser og menneskeafføring.

Derfor har overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen, længe efterspurgt, at det bliver lettere for politiet at rydde disse lejre, og det åbnede en bekendtgørelsesændring op for fra starten af april.

Alligevel bruger Københavns Politi stadig de gamle regler. De venter nemlig på at få fortolket, hvordan de præcis skal udføre deres arbejde i forhold til den nye lov. Det oplyser Københavns Politi i en mail til DR P4 København.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod, kalder der problematisk, at Københavns Politi stadig bruger de gamle regler:

- Vi har jo netop vedtaget de nye regler for at give politiet nogle bedre arbejdsvilkår, blandt andet for at de kan rydde de her romalejre. Så vi vil strakt tage den her sag op med Justitsministeren, siger han til DR P4 København.

Medlem af Folketingets Retsudvalg for Socialdemokratiet, Mette Reissmann, understreger, at det selvfølgelig er den nye bekendtgørelse, politiet bør bruge men tilføjer samtidig:

- Det er meget forståeligt, at politiet vil have fuldt overblik over, hvordan bekendtgørelsesændringen skal forstås, for det er utrolig vigtigt for deres politiarbejde.

Hverken Københavns Politi eller Justitsminister Søren Pape Poulsen(K) har ønsket at stille op til interview.