Københavns Politi anklager DR for lydfusk

Politiet klager over, at DR fuskede med lydoptagelserne fra klimademonstration i programmet "En Klima-Krimi".

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DR har manipuleret med både lyd og billeder i udsendelsen "En Klima-Krimi", der blev sendt i december 2010 på DR2, og som gav anledning til kraftig kritik af Københavns Politi.

Københavns Politi har nu klaget til DR og bedt om et genmæle.

Københavns Politi anklager DR for at fuske med lydoptagelserne fra politiets indsats ved klimatopmøde COP 15 i København, så det lød som om, delingsføreren opfordrede politiet til at slå på pressefolkene med stave.

Politidirektør Johan Reimann, Københavns Politi, skriver i sin klage, at DR ikke op til udsendelsen kontaktede Københavns Politi for få efterprøvet oplysningerne.

Og det er helt uacceptabelt, mener Københavns Politi.

Som en teaser op til udsendelsen bragte DR Nyheder desuden en række indslag, hvor det i speak og tekst blev fremført som et faktum, at Københavns Politi bevidst ønskede at slå pressefolk med stave.

Ifølge Johan Reimann består manipulationen i, at lydoptagelserne af delingsføreren er redigeret sammen billeder fra en anden politiindsats. Men når man ser udsendelsen, får man det indtryk, at de hører sammen.

Derudover har man byttet om på rækkefølgen i lydoptagelserne, så optagelserne ikke fremkommer i den oprindelige rækkefølge.

/ritzau/