Københavns Politi anholder 51-årig for YouSee-nedbrud nytårsaften

Københavns Politi har anholdt en 51-årig dansk mand, efter TDC Group har anmeldt nedbruddet hos YouSee nytårsaften til politiet.

TDC Group, som ejer YouSee, har nu meldt nedbruddet nytårsaften til politiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

Københavns Politi har nu anholdt en mand for det nedbrud hos YouSee, der ramte over en million danskere nytårsaften.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse umiddelbart efter, det er kommet frem, at TDC Group, som ejer YouSee, har anmeldt nedbruddet til politiet.

Klokken 10.00 i dag fik politiet ved et møde med TDC overdraget sagsmateriale fra TDCs egen undersøgelse af sagen. Og på baggrund af de oplysninger kunne Afdeling for Personfarlig Kriminalitet hos politiet klokken 13.04 anholde en 51-årig dansk mand. Han er nu sigtet for overtrædelse af straffelovens § 193 i forhold til omfattende forstyrrelse af driften af fjernsynsanlæg.

»Vi skrider til anholdelse med det samme for at ransage hans hjem og sikre beviser,« fortæller videpolitiinspektør Jens Møller Jensen.

Vicepolitiinspektøren ønsker ikke at uddybe, hvorvidt den anholdte 51-årige mand har eller har haft et ansættelsesmæssigt forhold til You See.

I loven står der, at en person, der der på retsstridig måde fremkalder omfattende forstyrrelse i driften af blandt andet fjernsynsanlæg og informationssystemer straffes med bøde eller fængsel indtil 6 år.

I forbindelse med anholdelsen lavede politiet også ransagninger, hvor de sikrede forskelligt udstyr med henblik på teknisk undersøgelse. Der er endnu ikke taget stilling til, om manden skal fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Mere end en million kunder mistede deres TV-signal nytårsaften, hvilket gjorde mange frustrerede, da de dermed gik glip af Dronningens nytårstale, som traditionen tro vises nytårsaften klokken 18.

TDC har haft en såkaldt intern task force til at gennemgå og analysere fejlen. Også eksterne eksperter har været involveret, og torsdag meldte selskabet sig klar til at sige, at de nu havde anmeldt hændelsen til politiet.

»Det stod relativt tidligt klart for os, at der formentligt var tale om en bevidst handling. Det er en tese, vi har nu har belæg for, og derfor træder politiets kompetencer nu ind,« siger koncernchef Pernille Erenbjerg fra TDC Group til Berlingske.

Hun forklarer, at deer er tale om et kompliceret nedbrud, som kræver detaljeret viden om YouSees setup og tv-platform.

»Vi vurderer på den baggrund, at der er tale om en bevidst skadelig handling,« lyder det.

Fejlen hos YouSee er opstået i det udstyr, som YouSee bruger til at distribuere tv-signalerne. Udstyret består af bokse, der i virkeligheden er små computere, som er placeret på 33 forskellige steder rundt om i landet.

Nedbruddet nytårsaften vedrører udelukkende distribution af YouSees tv-signal.