Københavns Kommune undersøger sexsag

Københavns Kommune undersøger, om en skolepige er blevet seksuelt krænket af jævnaldrende på en døgninstitution i København.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialforvaltningen i Københavns Kommune undersøger i øjeblikket, om en pige, der er mellem 10 og 14 år, er blevet udsat for seksuelle krænkelser af flere jævnaldrende på en døgninstitution for børn med akutte problemer.

Kommunen blev tirsdag gjort opmærksom på hændelsen og har efterfølgende fjernet pigen fra institutionen. Socialforvaltningen har fortalt pigens familie om sagen, og den er inviteret til møde om sagen mandag formiddag. Kommunen ønsker, af hensyn til tavshedspligt og de implicerede, ikke at oplyse hverken navnet på institutionen eller den præcise alder på pigen.

Socialforvaltningen bekræfter dog, at der er tale om en døgninstitution for børn med akutte problemer i alderen 6 til 14 år, og at pigen er blandt de ældste af de anbragte børn.

Socialforvaltningen oplyser samtidig, at der ikke er tale om voldtægt, og at der er indsat ekstra bemanding for at vurdere, om sagen skal politianmeldes.

/ritzau/