Københavns coronatal går igen den forkerte vej

Kurven i Københavns Kommune var ellers knækket, men de seneste fire dage er incidensen igen vokset. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Københavns coronatal går igen den forkerte vej, viser tal fra Statens Serum Institut. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

De seneste dage er antallet af nye, bekræftede coronatilfælde vokset i Københavns Kommune.

Kurven knækkede ellers for knap fire uger siden. 24. september var den ugentlige incidens nået op på 126 nye, bekræftede tilfælde pr. 100.000 indbyggere. Derfra faldt tallet til 66.

Men de seneste fire dage er incidensen igen vokset, og tallet ligger mandag på 83 nye, konstaterede tilfælde pr. 100.000 indbyggere på én uge.

Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Kurven i København bøjede af 24. september, godt to uger efter at regeringen på et pressemøde 7. september indførte nye restriktioner i Odense samt i 17 kommuner i hovedstadsområdet. Restriktionerne, der senere blev udbredt til hele landet, tæller kortere åbningstider for udskænkningssteder og forbud mod at forsamles flere end 50 personer mod tidligere 100 personer.

Det øgede antal fund skyldes ikke en vækst i antallet af prøver. I Københavns Kommune er der fundet flere positive blandt prøverne, viser de foreløbige tal, der er fordelt på prøvetagningsdato. Her kan tallene dog ændre sig, fordi der ikke foreligger resultater for alle prøver endnu.

I alt 80 kommuner har en syvdagesincidens på mindst 20. Blandt de fire kommuner, der den seneste uge har været hårdest ramt, er tre jyske kommuner. De fire kommuner med højest incidens er Jammerbugt, Faxe, Billund og Struer.

De øvrige af mandagens tal fra Statens Serum Institut viser, at yderligere 452 personer på landsplan i løbet af et døgn er blevet registreret som smittede med covid-19.

Dette tal er en smule højere end de foregående seks dage, hvor tallet i gennemsnit har ligget på 430 personer dagligt.

Antallet af gennemførte prøver i Danmark ligger mandag i den lave ende.

Positivprocenten ligger på 1,52. De seneste seks dage har tendensen været, at positivprocenten er steget. Til sammenligning lå den for en seks dage siden på 0,98 procent.

Yderligere seks personer er døde det seneste døgn, hvilket bringer det samlede dødstal op på 686. På landets hospitaler er 129 covid-19-patienter indlagt.