Københavnerne elsker deres by

Ni ud af 10 københavnere er glade for deres by. Men de vil godt have den endnu grønnere, viser ny undersøgelse

To piger nyder udsigten og det gode efterårsvejr i Nyhavn søndag 20 september Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavnere går mere end gennemsnitsdanskeren og gerne på café, i Nyhavn eller i Fælledparken om sommeren.

Det viser Københavns Kommunes første bylivsregnskab, der afslører, hvordan københavnerne bruger deres by.

Ifølge undersøgelsen er ni ud af 10 københavnerne tilfredse med bylivet. Og københavnerne kan både lide at få græs under fødderne, nyde solen på en bænk, dyrke sport og opsøge kultur i byen.

- Bylivsregnskabet er et pionerprojekt, der giver os en vigtig viden om københavnernes holdning til byen, siger teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) og fortsætter:

- København er en fantastisk by. Men der er altid plads til forbedringer, og vi kan bruge bylivsregnskabet som afsæt til at gøre byen endnu bedre at bo i.

Kommunen har blandt andet som mål, at flere skal gå mere, og at folk skal opholde sig længere i byens rum.

Ifølge københavnerne selv kræver det flere træer og grønne områder. Seks ud af 10 københavnere placerer flere grønne ruter og stier på førstepladsen over, hvad der kan få dem til at gå mere.

- Bylivsregnskabet bekræfter os i, at vi er på rette spor, når vi netop har sat et mål om at plante 100.000 træer og bruger kræfter på at lave storbyhaver, siger Bo Asmus Kjeldgaard.

Undersøgelsen viser også, at otte ud af 10 københavnere sidder udenfor på café eller restaurant mindst et par gange om måneden om sommeren. Om vinteren er det 14 procent.

Københavnerne går mere end gennemsnitsdanskeren. Når de bevæger sig rundt i hovedstaden, foregår det 25 procent af tiden til fods. Gennemsnitsdanskeren vil hellere tage bilen og går kun 18 procent af tiden.

I den kuriøse ende viser undersøgelsen, at Istedgade tiltrækker flest mænd, mens der er flere kvindelige fodgængere end mandlige i shoppingzonen på Frederiksborggade i Indre By.

/ritzau/