Københavnere skal vise deres hjerte

Forældre og pædagoger reagerede prompte på det budgetforslag, der i går var på forhandlingsbordet på Københavns Rådhus.

For få timer siden var tusindvis af utilfredse forældre, ansatte i institutioner og sågar børnene selv på gaden for at udtrykke bekymring over de forventede besparelser på institutioner i Københavns kommune.

Ved indfaldsveje og trafikale knudepunkter overalt i byen tog demonstranterne opstilling under slagordet: »Vis dit hjerte.«

Tina Malene Hansen har flere kasketter på til morgenens aktion. Hun er pædagog, forælder og fællestillidsmand i den pædagogiske fagforening, LFS.

- Vi håber, at Københavns borgere får øjnene op for, at vi har nogle bidrag til børn i byen her, som vi ikke kan skære mere i. Politikerne har selv nævnt, at de godt er klar over, at de har skåret ind til benet. Nu er de begyndt at skære i benet, og så kan man ikke gå.

Hun peger på, at der er fælles fodslag blandt forældre og ansatte i institutionerne.
-Vi er blevet en stor sammenholdt gruppe, og det er en fed fornemmelse. Vi vil appellere til folks fornuft. Vi bor i en by, der har god økonomi, og så undrer det os meget, at de vil skære igen. Derfor opfordrer vi københavnerne til at vise deres hjerte.

Annette Sørensen er pædagog på fritidshjemmet Lumholt Villa. Hun ville gerne give stof til eftertanke for morgentrafikanterne.
-Vi håber, at folk vil sætte sig ind i de her nedskæringer. Og huske at det her kan gå ud over deres børnebørn, hvis de en dag skal være bedsteforældre.

Flere aktioner på vej
Ifølge Berlingske Tidendes oplysninger var Københavns børne- og ungdomsborgmester, Bo Asmus Kjeldsgaard (SF) igår bekymret over udsigten til forældreprotester i forbindelse med ventede besparelser på skoler og institutioner. Den bekymring blev således indfriet utallige steder i den københavnske morgen.

Der er varslet flere og mere omfattende aktioner i morgen og på fredag. Ifølge Københavns Forældre Organisation vil en stort antal institutioner blive blokeret begge dage.