Københavnere må vente længere end jyder på akutmodtagelser

I Nordjylland bør ni ud af ti patienter få hjælp inden for en time. I hovedstaden er det fem ud af ti.

Ifølge økonomiaftalen med Danske Regioner skal regionerne løbende måle, om de opfylder målsætningerne, så der kan skrides ind, hvis ventetiderne stiger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Preben Madsen

Når patienter melder deres ankomst på landets akutmodtagelser, er der forskel på, hvor hurtigt de kan regne med at få hjælp. Det viser regionernes målsætninger for ventetider for patienter, som har mindre skader eller lidelser.

Det skriver Politiken tirsdag.

På de nordjyske akutmodtagelser bør ni ud af ti patienter blive tilset inden for en time. I hovedstaden er det fem ud af ti patienter, man forventer at kunne behandle så hurtigt.

Det er en urimelig og alt for lav målsætning, mener Danske Patienter, der er en paraplyorganisation for patientforeningerne.

»Der er ikke nogen logik i, at vi i et lille land som Danmark har så forskellige målsætninger.«

Hvis en jyde og en københavner har de samme smerter, bør ventetiden være den samme for dem, siger direktør Morten Freil til Politiken.

Siden 2013 har regionerne skulle opstille såkaldte servicemål for ventetider på akutmodtagelserne.

Ifølge økonomiaftalen med Danske Regioner skal regionerne løbende måle, om de opfylder målsætningerne, så der kan skrides ind, hvis ventetiderne stiger.

Region Nordjylland har fra juni i år ændret sit mål. Det er ikke længere 85, men 90 procent af alle patienter, der bør være tilset efter en time.

Ud over Nordjylland lever Syddanmark og Sjælland op til deres mål.

Region Hovedstaden ved ikke, om den efterlever sin målsætning.

Personalet på langt de fleste af regionens 11 akutmodtagelser har mistet overblikket over ventetiderne på grund af det nye it-system Sundhedsplatformen, skriver Politiken.

Som den eneste af landets fem regioner har Region Midtjylland ingen målsætning. Her følger man i stedet de nationale mål og indikatorer.