København vil have tre nye metrolinjer

Ifølge ny plan skal der over de næste 30 til 50 år bygges tre nye metrolinjer i København.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu inden byggeriet af Metro Cityringen for alvor er gået i gang, lancerer Københavns Kommune nu en storstilet plan til i alt 48 milliarder kroner, der skal sikre hovedstaden yderligere tre nye metrolinjer.

Det skriver Berlingske.

En massiv metroudbygning vil betyde, at nye byudviklingsområder som Nordhavn og Sydhavn samt tætbebyggede områder omkring Rigshospitalet, Bispebjerg Hospital, Nørrebrogade og Amagerbrogade forsynes med metrostationer, skriver avisen.

- København er i vækst, og indbyggertallet vil stige med 100.000 frem til 2025. Det kræver en moderne infrastruktur, og en udbygningen af metroen er en meget fremsynet løsning, siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S) til Berlingske.

Hvis planen realiseres - angiveligt om 30 til 50 år - vil hovedstaden med tre nye og de tre gamle metrolinjer, inklusive Cityringen, nå op på et samlet ned på 82 kilometer bane og 86 metrostationer.

Ifølge beregninger vil de nye metrolinjer gøre metroen så attraktiv, at passagertallet i den samlede kollektive trafik i Storkøbenhavn vil blive øget med over 40 procent, hvilket vil gavne både klima og trængselsproblemerne, skriver avisen.

Transportminister Hans Chr. Schmidt understreger, hvor vigtigt det er, at folk benytter den kollektive trafik.

- Vi skal have mange flere til at køre med kollektiv trafik, for ellers sander andre transportformer til. Det vil være med til at opfylde de mål, vi selv har sat i regeringen, siger han til Berlingske.

/ritzau/