København kåret til verdens bedste by - igen

Det britiske livsstilsmagasin Monocle har for tredje gang kåret København som verdens bedste by at bo i. Københavnerne kan være stolte, mener overborgmester Frank Jensen (S).

ARKIVFOTO. Aftenstemning i Nyhavn i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et sprudlende kulturliv, en høj grad af tolerance, den offentlige transport og grønne områder er blandt de faktorer, der nu giver København den ærefulde titel af verdens bedste by at bo i.

Det er det engelske livsstilsmagasin Monocle, der står bag kåringen. Det er tredje gang, at københavnerne nu kan prale af at bo i verdens bedste by, og andet år i træk at titlen falder på disse breddegrader. I en pressemeddelelse fremhæver magasinet især Københavns evne til »at forandre sig alt efter hvad der er behov for«.

På rådhuset i København bliver kåringen modtaget med glæde hos overborgmester, Frank Jensen (S).


»Det giver københavnerne et kæmpe skulderklap, og det viser, at der er noget, vi gør helt rigtigt i forhold til livskvalitet. Det er et cadeau og et skulderklap,« siger Frank Jensen.

Han mener, at hele byen bør være stolte over kåringen.

»Ejerskabet er bredt forankret, og vi har allesammen grund til at være stolte. Vi er som by rigtig god til at skabe gode rammer for høj livskvalitet,« siger Frank Jensen.

Og den slags kåringer er ikke bare et bynavn på et stykke papir. Kåringen kan nemlig være med til at genere vækst for hele byen, mener overborgmesteren.

»Når jeg taler med det københavnske erhvervsliv, så har det stor betydning for dem i forhold til at rekruttere medarbejdere. Og så giver det et stort pay-off i den internationale presse, som så igen giver et boost i forhold til turismen,« siger Frank Jensen.

At prisen samtidig falder på et tidspunkt, hvor det kæmpestore anlægsarbejde med Metro-ringen har forvandlet store dele af byen til byggepladser, gør ikke hæderen mindre.

»Det sker i en tid, hvor arbejdet med Metro-cityring jo sætter sit tydelig præg på byen. Men jeg tror også, at folk sætter pris på at være i byer, hvor de kan se, at der sker noget,« siger Frank Jensen.

I pressemeddelelsen fremhæver Monocle også TV-serierne Borgen og Forbrydelsen for at være med til at fremhæve hovedstadens fortræffeligheder.